Despre ONG

ASOCIAȚIA PLOGGING PENTRU ROMÂNIA este o asociație eco-sportivă non profit care are drept scop promovarea sportului ecologic prin strângerea gunoaielor prin alergare sau alt tip de activitate sportivă (plogging), curățarea de plastic și alte deșeuri a zonelor verzi din România, la nivel național, cu ajutorul voluntarilor sportivi amatori.

În plus, urmărim promovarea și dezvoltarea sportului pe plan local, național și internațional, cu toate ramurile agreate de federațiile de profil, vizând sportul pentru toți și sportul pentru copii, tineri și persoane din grupuri vulnerabile, indiferent de statutul lor – amator sau profesionist.

Ne dorim să stimulăm participarea copiilor și tinerilor la viața societății și să dezvoltăm un spațiu favorabil integrării lor în activități teoretice și practice, care să ducă la îmbunătățirea propriilor abilități, competențe sau cunoștințe. În acest sens, organizăm evenimente ce includ activități sportive și oferă informații educative în domeniul sportului, precum: stagii, cursuri, concursuri, campanii, târguri, simpozioane, seminarii, mese rotunde, festivaluri, tabere tematice.

La nivelul mediului privat dorim să creștem gradul de conștientizare cu privire la importanța și beneficiile unui stil de viață sănătos și responsabil prin organizarea de campanii de Responsabilitate socială (CSR) și programe de comunicare internă. Astfel, ASOCIAȚIA PLOGGING PENTRU ROMÂNIA organizează campanii de promovare ce includ activități de susținere a sănătății prin sport, protecția mediului – plantări de copaci, educație privind adoptarea unui stil de viață sănătos prin programe dedicate, teoretice și practice, susținute atât în intern (angajați), cât și extern (publicul larg).

Asociația urmărește, pe termen lung, îmbunătățirea continuă a calității practicării sportului în România prin dezvoltarea și diversificarea ofertei educaționale și elaborarea unor standarde și ghiduri, în colaborare cu alte societăți profesionale, universități sau institute specializate.

Dacă doriți să ne sprijiniți, puteți dona în contul ONG-ului:

Asociația Plogging pentru România, CUI 37518029

Cont: RO80BACX0000001448179001, Unicredit Bank

 

 

Descoperă o parte dintre proiectele noastre:

The Future is NOW – Health Emergency Interventions

 

În 2020, la începutul pandemiei, am lansat platforma The Future is NOW – Health Emergency Interventions, un proiect de ajutor pentru urgențe medicale și umanitare.

La început, platforma a fost gândită pentru a ajuta spitalele să comunice clar și eficient, să prioritizeze necesitățile și să poată obține acces mai ușor la potențialii donatori. Cu ajutorul echipei de voluntari am cerut noi spitalelor informațiile cele mai importante, pentru a le ușura munca și, de asemenea, am devenit o sursă de informații utile pentru ONG-uri sau alți potențiali donatori.

 

The Future is NOW

 

The Future Is NOW centraliza și afișa public nevoile de echipamente și aparatură a 180 de spitale publice din România, din toate județele. Platforma funcționa ca un call center: eram în legătură cu spitalele, la nivel național, și actualizam în timp real volumele echipamentelor necesare. Am reușit, astfel, să le oferim, cât mai rapid, informațiile necesare celor interesați să dea o mână de ajutor: ONG-urile care strângeau fonduri pentru spitale, companiile sau persoanele fizice care doreau să contribuie direct.

 

În 2022, Platforma The Future is Now – Health Emergency Interventions a susținut criza refugiaților din primul moment. Am fost prezenți la granița Siret din prima zi și am oferit suport direct migranților prin informații, direcționare transport și cazare și sprijin cu produse de primă necesitate. Am colaborat cu autoritățile pentru identificarea problemelor zilnice și găsirea de soluții, fiind parte din centrul de comandă a intervenției din vama Siret, în echipa de colaborare dintre autorități și ONG-uri, unde am participat la ședințele strategice de acțiune și stabilirea flow-ului de lucru a echipelor din teren. De asemenea, efectuăm constant transporturi cu produse în Ucraina, la Cernăuți, unde livrăm produse de primă necesitate și medicamente, conform listelor primite de la ONG-urile locale cu care colaborăm.

De asemenea, oferim suport refugiaților din centrele de tranzit: petrecem timp cu copiii, facem activități sportive cu familiile, ne jucăm și desenăm împreună cu cei mici.

 

Sun Challenge Văcărești

 

Pe 29 septembrie 2018, a avut loc prima ediție Sun Challenge Văcărești, primul cros organizat pentru conservarea țestoasei de apă din Parcul Natural Văcărești. Evenimentul a fost organizat de Sun Plaza și implementat de Asociație, în scopul sprijinirii programelor de protecție și conservare derulate de către Administrația Parcului Natural Văcărești pentru cele aproximativ 50 de țestoase de apă (Emys orbicularis, specie periclitată) care trăiesc în parc.

 

Sun Challenge Vacaresti

 

La competiție au alergat peste 150 de participanți, care au contribuit la strângerea unei donații de 7.000 de euro, sumă care a fost folosită pentru intervenții în consolidarea mecanismelor de management al habitatului, a structurii solurilor de pe marginea apelor unde se găsesc țestoasele, dar și pentru a le proteja in sezonul de hibernare.

Pe 28 septembrie 2019 a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului, iar de data aceasta s-au înscris 325 de oameni. Donația totală de 8400 de euro a mers către Administrația Parcului Natural Văcărești, care i-a folosit în programele de protejare ale țestoasei de apă (Emis orbicularis) din parc.

 

Community Sports Talks

 

Adrenallina Community Sport Talks

 

Serie de evenimente de dezbatere și networking adresate pasionaților de sport, wellness, viață sănătoasă și sportivilor amatori din România.

Întâlnirile abordează sporturi variate (alergare, bicicletă, înot etc.) și tematici diverse (ultrarunning sau pregătirea pentru sezonul competițional etc.), în funcție de interesul comunității, și au ca invitați sportivi amatori sau profesioniști, antrenori, nutriționiști sau alți specialiști. Aceștia împărtășesc din experiența lor, realizările sau dificultățile pe care le-au întâmpinat, oferă tips & tricks legate de pregătire, planificare sau mindset.

Accesul la evenimente este liber pentru oricine este interesat de sport, mișcare și viață sănătoasă, dar aceste întâlniri sunt gândite și ca o ocazie de a sprijini pe cineva din comunitate, care are nevoie la un moment dat.

 

Grupul Ne antrenăm în natură

 

Adrenallina - Ne antrenam în Natura

 

Asociația creează un cadru sănătos pentru a facilita și încuraja exercițiul fizic prin programele de antrenament ce au loc regulat, în Parcul Natural Văcărești, pe digul ce înconjoară parcul, dar și prin inima sa. Întâlnirile au și un rol de instruire deoarece participanții învață principiile corecte de alergare, exerciții de stretching înainte și post alergare, precum și sfaturi de nutriție.

Descoperă toate rezultatele în documentele următoare: Raportul Anual 2019 și Raportul Anual 2020 și în curând pentru anul 2021.

Mulțumim pentru vizită.