Despre ONG

Plogging pentru România este o mișcare națională de eco-sport care transformă activitatea fizică într-un instrument de schimbare socială și de mediu. Prin integrarea plogging-ului—sport în natură combinat cu acțiuni de curățare a mediului—în evenimente comunitare, competiții și inițiative de sustenabilitate, inspirăm un stil de viață activ și responsabil.

Ne propunem să construim o cultură bazată pe acțiune comună, în care sportul devine un vector al solidarității și al protecției mediului. Fie că alergăm, pedalăm sau înotăm, fiecare eveniment este o oportunitate de a educa, de a mobiliza resurse și de a demonstra că mișcarea poate genera un impact real. Prin colaborări cu autorități, companii și comunități locale, contribuim la o Românie mai curată, mai sănătoasă și mai unită.

 

 

Descoperă o parte dintre proiectele noastre:

The Future is NOW – Health Emergency Interventions

 

În 2020, la începutul pandemiei, am lansat platforma The Future is NOW – Health Emergency Interventions, un proiect de ajutor pentru urgențe medicale și umanitare.

La început, platforma a fost gândită pentru a ajuta spitalele să comunice clar și eficient, să prioritizeze necesitățile și să poată obține acces mai ușor la potențialii donatori. Cu ajutorul echipei de voluntari am cerut noi spitalelor informațiile cele mai importante, pentru a le ușura munca și, de asemenea, am devenit o sursă de informații utile pentru ONG-uri sau alți potențiali donatori.

 

The Future is NOW

 

The Future Is NOW centraliza și afișa public nevoile de echipamente și aparatură a 180 de spitale publice din România, din toate județele. Platforma funcționa ca un call center: eram în legătură cu spitalele, la nivel național, și actualizam în timp real volumele echipamentelor necesare. Am reușit, astfel, să le oferim, cât mai rapid, informațiile necesare celor interesați să dea o mână de ajutor: ONG-urile care strângeau fonduri pentru spitale, companiile sau persoanele fizice care doreau să contribuie direct.

 

În 2022, Platforma The Future is Now – Health Emergency Interventions a susținut criza refugiaților din primul moment. Am fost prezenți la granița Siret din prima zi și am oferit suport direct migranților prin informații, direcționare transport și cazare și sprijin cu produse de primă necesitate. Am colaborat cu autoritățile pentru identificarea problemelor zilnice și găsirea de soluții, fiind parte din centrul de comandă a intervenției din vama Siret, în echipa de colaborare dintre autorități și ONG-uri, unde am participat la ședințele strategice de acțiune și stabilirea flow-ului de lucru a echipelor din teren. De asemenea, efectuăm constant transporturi cu produse în Ucraina, la Cernăuți, unde livrăm produse de primă necesitate și medicamente, conform listelor primite de la ONG-urile locale cu care colaborăm.

De asemenea, oferim suport refugiaților din centrele de tranzit: petrecem timp cu copiii, facem activități sportive cu familiile, ne jucăm și desenăm împreună cu cei mici.

 

Sun Challenge Văcărești

 

Pe 29 septembrie 2018, a avut loc prima ediție Sun Challenge Văcărești, primul cros organizat pentru conservarea țestoasei de apă din Parcul Natural Văcărești. Evenimentul a fost organizat de Sun Plaza și implementat de Asociație, în scopul sprijinirii programelor de protecție și conservare derulate de către Administrația Parcului Natural Văcărești pentru cele aproximativ 50 de țestoase de apă (Emys orbicularis, specie periclitată) care trăiesc în parc.

 

Sun Challenge Vacaresti

 

La competiție au alergat peste 150 de participanți, care au contribuit la strângerea unei donații de 7.000 de euro, sumă care a fost folosită pentru intervenții în consolidarea mecanismelor de management al habitatului, a structurii solurilor de pe marginea apelor unde se găsesc țestoasele, dar și pentru a le proteja in sezonul de hibernare.

Pe 28 septembrie 2019 a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului, iar de data aceasta s-au înscris 325 de oameni. Donația totală de 8400 de euro a mers către Administrația Parcului Natural Văcărești, care i-a folosit în programele de protejare ale țestoasei de apă (Emis orbicularis) din parc.

 

Community Sports Talks

 

Adrenallina Community Sport Talks

 

Serie de evenimente de dezbatere și networking adresate pasionaților de sport, wellness, viață sănătoasă și sportivilor amatori din România.

Întâlnirile abordează sporturi variate (alergare, bicicletă, înot etc.) și tematici diverse (ultrarunning sau pregătirea pentru sezonul competițional etc.), în funcție de interesul comunității, și au ca invitați sportivi amatori sau profesioniști, antrenori, nutriționiști sau alți specialiști. Aceștia împărtășesc din experiența lor, realizările sau dificultățile pe care le-au întâmpinat, oferă tips & tricks legate de pregătire, planificare sau mindset.

Accesul la evenimente este liber pentru oricine este interesat de sport, mișcare și viață sănătoasă, dar aceste întâlniri sunt gândite și ca o ocazie de a sprijini pe cineva din comunitate, care are nevoie la un moment dat.

 

Grupul Ne antrenăm în natură

 

Adrenallina - Ne antrenam în Natura

 

Asociația creează un cadru sănătos pentru a facilita și încuraja exercițiul fizic prin programele de antrenament ce au loc regulat, în Parcul Natural Văcărești, pe digul ce înconjoară parcul, dar și prin inima sa. Întâlnirile au și un rol de instruire deoarece participanții învață principiile corecte de alergare, exerciții de stretching înainte și post alergare, precum și sfaturi de nutriție.

Descoperă toate rezultatele în documentele următoare: Raportul Anual 2019 și Raportul Anual 2020 și în curând pentru anul 2021.

Mulțumim pentru vizită.